Centrale verwarming

Centrale verwarming

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel doet u niet elke dag. De Consumentenbond geeft aan dat een goed onderhouden cv-ketel tot 15 jaar kan meegaan. Daarna is een nieuwe cv-ketel nodig. Er zijn verschillende merken, typen en modellen op de markt en uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de stookkosten. Wat vaak gebeurd is dat er gekozen wordt voor een cv-ketel met een hoge capaciteit. Een ketel met overcapaciteit, pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies van belang. R.S. Dienstverlening adviseert u vrijblijvend en vakkundig over de cv-ketel die het beste bij uw situatie past.

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is een nieuwe thermostaat meestal niet inbegrepen. Vaak wordt hier ook niet over nagedacht omdat de huidige thermostaat mogelijk nog goed werkt. R.S. Dienstverlening adviseert u om ook na te denken over de aanschaf van een (nieuwe) slimme thermostaat. Dit zodat uw nieuwe ketel nog zuiniger werkt. Door een slimme thermostaat, wordt stoken immers nog zuiniger. U kunt de thermostaat op afstand bedienen, waardoor u hem op ieder gewenst moment kunt aan- of uitzetten. Ook kunt u een vast weekprogramma instellen, waardoor de juiste warmte altijd geregeld wordt. Hierbij is het mogelijk om per ruimte een andere temperatuur in te stellen.

Wanneer u een nieuwe cv-ketel bij R.S. Dienstverlening koopt, is dit altijd inclusief installatie. Met onze cv-ketel installatie bent u ervan verzekerd dat deze door een ervaren vakman gemonteerd wordt. Door de vaste combinatie van het kopen en het plaatsen van uw cv-ketel, komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Het plaatsen van een cv-ketel vraagt om ervaring en gedegen vakkennis. R.S. Dienstverlening beschikt dan ook over alle benodigde kennis, alsmede de noodzakelijke certificeringen. R.S. Dienstverlening werkt nauw samen met gerenommeerde ketelfabrikanten en volgt met regelmaat bijscholing.

Onder het installeren van een nieuwe cv-ketel verstaat R.S. Dienstverlening de volgende werkzaamheden:
– Oude cv-ketel demonteren en afvoeren
– Nieuwe hr-ketel plaatsen
– Aansluiten op gas- en waterleiding
– Rookgasafvoer vernieuwen
– Gasleiding controleren op lekkages
– Koolmonoxidemeting
– Het nalopen van relevante onderdelen zoals expansievat, inlaatcombinatie, vul- en aftapkraan, gaskogelkraan en de vulslangset en deze waar nodig vervangen.

Benieuwd naar onze aanbiedingen?