ONDERHOUD

Wij leveren, installeren, repareren en onderhouden uw installaties

Met onze ervaring en vakkennis voorzien wij uw woning of bedrijf van een aangenaam en gezond binnenklimaat. Wij komen altijd vrijblijvend langs voor een adviesgesprek en een technische inspectie.

Zo kijken we samen naar uw wensen, het leidingtraject, de montageplaats en andere technische aspecten. Op basis hiervan stellen wij een offerte samen. Wij willen de beste oplossing voor uw situatie en spreken ook graag een vaste prijs af zodat u nooit voor verassingen komt te staan. 

De gebruiker van een airco is verantwoordelijk voor uitvoering van de werkzaamheden door gecertificeerd personeel en gecertificeerde bedrijven. Wordt een airco zonder de juiste certificaten geïnstalleerd, dan vervalt de fabrieksgarantie van uw airco. Daarom bent u bij ons aan het goede adres!

Verwarmingsketels

De cv-ketel zorgt iedere dag voor een aangename temperatuur en warm water. Hij maakt op een dag dus aardig wat uren. Vaak zijn we ons niet bewust van het werk wat de cv-ketel voor ons verricht, totdat we te maken krijgen met een storing en in de kou zitten. Dan komen we er al gauw achter hoe belangrijk dit toestel is. Als u verzekerd wilt zijn van een goed werkende cv-ketel, dan is regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel nodig. Uw cv-ketel blijft hierdoor zo energiezuinig mogelijk werken en zo zijn er nog meer voordelen. Wij noemen ze hieronder.

De voordelen op een rijtje

Het onderhouden van uw cv-ketel kent vele voordelen. Niet alleen voor de ketel, maar ook voor uzelf. Door het periodiek laten controleren van uw cv-ketel bent u verzekerd van een goed werkende cv-ketel. Tijdens het onderhoud worden onderdelen schoongemaakt en kleine defecten of onderdelen die (bijna) aan vervanging toe zijn, worden direct aangepakt. Hiermee kan dus worden voorkomen dat de verwarming op een onverwacht moment uitvalt of u ineens zonder warm water zit. Andere voordelen van cv-ketel onderhoud zijn:

  • minder kans op storingen of reparaties
  • het verhoogt de veiligheid
  • lagere energiekosten, een goed onderhouden cv-ketel werkt energiezuiniger
  • de cv-ketel gaat langer mee

R.S. Dienstverlening pleegt in de regel alleen onderhoud aan door ons geplaatste cv-ketels installaties. Mocht u echter een cv-ketel hebben van een merk welke wij aanbieden, kan in overleg met ons (mogelijk tegen aanvullende voorwaarden) hier ook onderhoud aan worden gepleegd. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Airconditioning

Een airconditioning is heerlijk tijdens de warme zomerdagen. Wilt u zo lang mogelijk optimaal profiteren van uw airco, dan is het belangrijk dat u deze goed laat onderhouden en jaarlijks controleert. Maar waarom eigenlijk? Wij hebben de drie belangrijkste redenen voor u een rij gezet.

  1. Bacteriën, virussen en allergieën krijgen geen kans

Goed onderhoud aan uw airco voorkomt ziekten en allergieën. De luchtvochtigheid in de ruimte speelt een grote rol. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 45% tot 60%. Een te lage luchtvochtigheid, lager dan de ideale 45 – 60%, kan zorgen voor een verminderde weerstand. Hierdoor bent u vatbaarder voor bacteriën en virussen. 

Ook als u last heeft allergieën moet de airco extra goed onderhouden worden. Hierbij is het reinigen van de luchtfilters belangrijk. Doet u dit niet, dan blijft er veel stof op het filter liggen. Hierdoor zal de airco minder goed werken én worden stofdeeltjes verspreid door de woning. Mensen met allergieën kunnen hierdoor snel last krijgen.

  1. Geen nare luchtjes in huis

Een airco wordt voornamelijk in de zomer gebruikt, in de wintermaanden staat deze meestal uit. Stofdeeltjes en bacteriën gaan dan in de airconditioning zitten en gaan zich ophopen. Wanneer u de airco dan na lange tijd weer aanzet, dan kan de lucht verontreinigd worden met nare luchtjes. Daarom is het goed om de airco te reinigen als deze een langere tijd heeft uitgestaan. Laat eventueel ook het koelmiddel weer bijvullen. 

  1. Minder energieverbruik

Als u uw airco niet goed onderhoudt, dan zal de airco steeds minder goed werken. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van de airco en zorgt voor een blijvend energiezuinige werking. Zo geniet u altijd van gezonde, frisse lucht in uw woning. 

Tips voor onderhoud en schoonmaak

Zelf kunt u ook een aantal dingen doen aan het onderhoud en de schoonmaak van uw airco. Kijk het apparaat regelmatig na of u niets geks ziet en maak het een paar keer per jaar schoon. De filters aan de binnenzijde kunt u met een stofzuiger schoonmaken. Let er wel goed op dat dit alleen geldt voor de buitenkant van de filters en niet voor de binnenkant. Als u aan de binnenkant van de filter zuigt, dan trekt u het stof door het filter heen. Dit kan schadelijk zijn voor uw airconditioning of het ventilatiesysteem. Als de filters heel vies zijn, dan kunt u deze voorzichtig afspoelen met lauwwarm water.

Een installateur vragen

Groter onderhoud dient uitgevoerd te worden door een erkend installateur. Hierbij kunt u denken aan het bijvullen van het koelmiddel. Bij gebruik verliest de airco namelijk een kleine hoeveelheid van dit middel. Te weinig koelmiddel kan de werking van het apparaat beïnvloeden. Daarnaast controleert de installateur uiteraard of de airco nog naar behoren werkt. 

Veel airco’s beschikken over een zelfreinigingsfunctie die u eenvoudig kunt aanzetten. De eigen ventilator maakt de binnenunit zelf schoon wat vocht- en stofophoping tegengaat. Erg handig. Bent u op zoek naar een nieuwe airco met deze functie, kijk dan goed naar de specificatie van het apparaat. Of vraag ons om vrijblijvend advies. Wij helpen u graag verder.

R.S. Dienstverlening pleegt in de regel alleen onderhoud aan door ons geplaatste airco installaties. Mocht u echter een airco hebben van een merk welke wij aanbieden, kan in overleg met ons (mogelijk tegen aanvullende voorwaarden) hier ook onderhoud aan worden gepleegd. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd naar onze aanbiedingen?